You are currently viewing Festményt? Megrendelésre? IGEN!
Vikor Georgina - Szarvasok olajfestmény

Festményt? Megrendelésre? IGEN!

Hogyan zajlik egy megrendelés? Vajon Önnek való –e? Erre szeretnék választ adni.

A közelmúltban ért a megtiszteltetés, hogy egy 40. születésnapra kértek meg egy olajfestmény elkészítésére, mely végül a család nappalijába került. A megrendelőnek régebb óta tetszettek a képeim, a stílus, a színek, viszont valami személyesebbet szeretett volna e jeles napra, illetve a hely is adott volt, ami valami nagyobb lélegzetű vásznat igényelt. 

Egy megrendelésnél mindig fontos, hogy a megrendelőnek tetszenek a képeim, mivel önmagamból nehezen lépek ki. Az embernek természetesen meg van a technikai tudása, tudna festeni egy híres festő stílusában, viszont ennek sok értelmét nem látom. Egyszóval ha alapvetően él egyfajta vonzódás a képeim iránt, akkor már érdemes nekivágni és érdeklődni.

A következő fontos eldöntendő a ’hova – milyen témát – mekkorát’ kérdéskör. Ezek eldöntése mindenképp a megrendelő feladata. Mi az, amit nézegetne minden nap? Mi az, ami jó érzéssel töltené el? Esetleg emlékeztesse valamire, valakire? A jelen megrendelésnél az igény adott volt: szarvasok. A szarvasokkal szerencsére tudtam azonosulni, tetszett a téma. Nyilván ha valakinek olyanra van szüksége, amire nem tudok ráhangolódni, akkor egyszerűen nem vállalom el, hiszen a kényszerűség látszik a képen, soha nem lesz igazi, szívből jövő.

Kaptam pár képet a lakásról, már meglévő képekről, amik mindenképpen segítenek abban, hogy odaillő legyen a festmény. Aztán az ember készít egy-két skiccet, az elrendezést illetően, amiből lehet választani. Ha a méret, téma megvan akkor már tudok adni árajánlatot is, határidőt amikorra elkészül. És ha minden megfelel, akkor jöhet az izgalom. Mindenkinek. Kérdések és kétségek. Vajon fog tetszeni? Erre gondoltak? Olyan lesz, mint amit elképzelek? A szarvasok esete sikeres lett, és miért ne lenne az, az Öné is?

Örömmel várok minden érdeklődőt.

Vikor Georgina